Signal-box, 1994.
2 9 c m
actual image size: 32cm x 21cm

Signal-box, 1994.

Hogg, Chris

© National Railway Museum / Science & Society Picture Library -- All rights reserved


Signal-box at Scarborough Station, by Chris Hogg, 1994. Signal-boxes were usually on two floors, with the operating room upstairs. This room had very large windows so that the signalman had a good view of the track and the trains that were approaching. The levers were usually at the front of the box, so the signalman faced the track when using them. Most signalling on British Railways is now carried out at a central control room, responsible for a much wider area of track. However, some signal boxes have been preserved.



Image Ref.


buy a print

Select size
Select finish
How many prints?

buy a framed print

buy a canvas

buy a framed canvas